Holland Werkt sponsort Zesdaagse Rotterdam

Het eerste evenement in het nieuwe jaar (donderdag 2 t/m dinsdag 7 januari 2014) is traditiegetrouw de Zesdaagse van Rotterdam. Voor de 32e keer vindt dit energieke sportevenement plaats in Ahoy.

Volgens organisator Frank Boelé is het deelnemersveld deze editie ijzersterk “We wilden de strijd zo spannend mogelijk maken. Dit veld is enorm divers, maar de renners zijn ook heel erg aan elkaar gewaagd. Een favoriet kan zomaar op plek zeven eindigen als de topvorm ontbreekt.”

Een Zesdaagse bestaat zowel uit sprintnummers, bijvoorbeeld de koppeltijdrit, als duuronderdelen, zoals de koppelkoers. Voor de sprintonderdelen is het van belang veelvermogen in korte tijd te genereren, terwijl het voor de duuronderdelen precies andersom is. Het is bijna onmogelijk om op beide vlakken uitmuntend te presteren. Renners zijn, afhankelijk van hun genenpakket en specifieke getraindheid, beter in het een of ander. Holland Werkt sponsort dit jaar het Nederlandse beloftenteam van der Zwet & Hoffmann. De jeugd heeft ten slotte de toekomst. Tot ziens in Ahoy.